NLF / Hangglidingparagliding / HENDELSER I 2019
Hansen Elin Anita

HENDELSER I 2019

 

 

 

I løpet av 2019 fløy seksjonens medlemmer ca 68 000 turer, og det ble registrert 188 hendelser.  

Noen få leverte ikke hendelsesrapport, men informasjon er kjent via andre kilder. Seksjonens fagutvalg har gått gjennom alt grunnlag, utarbeidet visuelle fremstillinger og statistikk, samt gitt anbefaling om læring for den enkelte hendelse:  

Samtidig som disse oversiktene publiseres, distribueres mer detaljert informasjon på klubbnivå til alle faglige ledere og instruktører. I tilfelle spørsmål om hendelser oppfordres derfor til å ta opp disse med din lokale klubb – ikke ved henvendelse til seksjonen.  

 Fagutvalget har fem anbefalinger av forebyggende sikkerhetstiltak til seksjonens medlemmer:  

  1. Stram opp rutinene dine på start – sjekk alt utstyr hver gang, og legg det nøye ut før flyging. 

  1. Identifiser og tren på dine svakeste tekniske ferdigheter – gjerne på vinterstid i stille luft - og avbryt i tide om du ikke har kontroll. 

  1. Airmanship: Pass på å ha nok marginer, både i forhold til dine ferdigheter, men også i forhold til mental og fysisk dagsform ved hver enkelt tur. 

  1. Legg inn økte marginer i situasjoner med mange samtidige risikoforhold – ting som man vanligvis takler fint hver for seg kan bli for mye å håndtere om de inntreffer samtidig. 

  1. Logg alle turer og alle hendelser på flightlog. Det hjelper klubben din til å få riktig bakgrunnsdata for både aktivitet- og hendelsesnivå. 

 
Godt flyår i 2020! 

Hilsen seksjonens fagutvalg: 

Kjell Harald Nesengmo 
Ole Jonny Rønneberg 
Reidar Berntsen 
Morten Fagerli 
Lars Gjelten 
Elin Hansen