NLF / Modellfly / Nyheter

Modellflygere tilsluttet NLF har ingen fast høydebegrensning, men det betyr ikke at du kan fly så høyt du vil overalt. For å bevare vår rettighet til å fly fritt er det avgjørende av alle medlemmer vet hvilke begrensninger som gjelder, og tar ansvar for å etterleve reglene.

F3J-klassen har vist stadig svekket levedyktighet. Men han var ikke død, han rør’ på seg. Se hele reportasjen i vedlegget.

Det norske laget på plass i Dupintsa

Årets VM for F5J ble arrangert i Dupintsa i Bulgaria. De tre norske deltakerne gjennomførte et strålende mesterskap, og endte til slutt på 5., 20. og 40. plass. Gratulerer!

En glad vinner av Kongepokalen

Etter tre finaleomganger i utfordrende forhold gikk Stein-Vidar Torø seirende ut av årets Norgesmesterskap for F5J. Med den tittelen fulgte det i år også med en Kongepokal. Vi gratulerer.

Norge er vertskap for FAI F3J World Championship i 2024. Mesterskapet vil arrangeres på Starmoen flyplass ved Elverum.

Det er for tiden stor skogbrannfare i deler av Østlandet, Agder og sørlige del av Rogaland.  Vi minner om bestemmelsen i Modellflyhåndbokas punkt 3.1.3 om valg av flysted.

En modellflyger ble skadet da han ble truffet i hodet av et modellseilfly som tok av under slep. Han fikk alvorlige skader som måtte behandles på sykehus. Modellflystyret og fagutvalget anbefaler to strakstiltak som følge av denne ulykken.

Det er nesten julaften, nyttårsaften, 17. mai og bursdag på én gang. Vi legger nå ut påmeldingen til Luftsportsuka 2023, 22. - 25. juni på Starmoen.  Nytt av året er at vi benytter oss av påmeldingssystemet iSonen, slik at du må logge deg på med Idrettens ID. 

Her finner du en forklaring på en regelendring i F5J-klassen og hvordan det implementeres i Norge